Info vedr. afhentning
Tak fordi du benytter dig af vores shop i Himmelev Rideklub. På det enkelte opslag i shoppen kan du se, hvad vi tilbyder, hvad det koster og hvordan du benytter dig af tilbuddet.

Mangler et tilbud som er blevet annonceret, betyder det, at tilbuddet er udsolgt.
Tur ridning på Putte

Turridning

Vores gode gamle pony Putte, har du nu mulighed for at tage med på en ridetur ud i skoven med en voksen.

Det er muligt at leje Putte en time på enten en mandag kl. 15-16 eller onsdag kl. 15-17.

Det koster 100,- og nedenstående skal være opfyldt:

·       Du skal være medlem af klubben og være tilmeldt et rideskolehold.

·       Du må max veje 45 kg.

·       Du skal kunne følges med en hestekyndig voksen og i skal selv kunne sadle op og af.

·       Der må kun skridtes på turen og gerne med et træktorv i putte.

·       I vil få udleveret et kort, hvor det fremgår, hvor I må ride i skoven, da dette kun er tilladt på ridestierne. Overholdes dette ikke skal lejer selv betale evt. bøde.

·       Du skal være dækket af din egen forsikring, når du rider ud, HIRK kan ikke stilles til ansvar, men HIRKs sikkerhedsregler skal være opfyldt, jf. regler herfor på vores hjemmeside.

Du lejer putte ved at booke dette i vores shop i Klubmodul og sende en mail til medlemsansvarlig@hirk.dk med angivelse af den dato du ønsker at leje Putte. Vi sender dig en mail med bekræftelse.

Mvh HIRK

Ryttermærke 1
Beskrivelse

Ridning er den eneste sportsgren, hvor redskabet er et levende dyr. Derfor skal man som rytter lære en masse om heste. Heste er ikke farlige dyr, men de skal omgås med viden om - og med respekt for deres natur.

Dansk Ride Forbund har lavet ryttermærkeuddannelsen for at give rytteren den bedst tænkelige start, og det anbefales, at alle børn og unge som minimum tager de tre basismærker. De sidste to specialmærker kan tages i takt med din vedvarende interesse for heste og ridning. Til hvert af ryttermærkerne hører et elevhæfte med teori og opgaver. Underviseren er uddannet af DRF til at undervise i ryttermærker 1.

Ryttermærke 1, er det letteste af de tre ryttermærker. Her vil du lære om tre emner rideudstyr, hesten og ridning.

Hvilket rideudstyr du skal have på i stalden, er det første du lærer om. Det mest nødvendige er en sikkerhedsgodkendt ridehjelm og et par solide ridestøvler. Dette emne vil også blive uddybet i ryttermærke 2 og 3.

Hestens adfærd, psyke og krop er det næste du vil lære om. Hvad er hestens naturlige adfærd? Hvordan kommunikerer hesten gennem sit kropssprog? Kan du lære at forstå hesten? Dette og meget andet bliver gennemgået i undervisningen.

Du vil også lære om hestens hjem, stalden, og hvilke redskaber man bruger til at gøre rent med, og hvordan man opfører sig i hestens hjem både med og uden hest.

Til allersidst vil du lære, hvordan man sidder på hesten i både skridt og trave på hovslaget. Du vil også høre om, hvordan man skal reagere, hvis man falder af – noget alle ryttere oplever på et eller andet tidspunkt.

Der vil til dette kursus være en praktisk prøve.

Kurset henvender sig til både børn og voksne.

Kurset er planlagt til følgende: 24/10, 31/10, 7/11, 14/11 og 18/11 (Prøvedag). Alle kursus og prøvedage varer ca. 3 timer og foregår på HIRK kl. 17-20 (undtaget er prøvedagen).

Inden opstart vil i modtage mere information om mødested, tid m.m.

Ryttermærke 2
Beskrivelse

Dansk Ride Forbund har lavet ryttermærkeuddannelsen for at give rytteren den bedst tænkelige start, og det anbefales, at alle børn og unge som minimum tager de tre basismærker. De sidste to specialmærker kan tages i takt med din vedvarende interesse for heste og ridning. Til hvert af ryttermærkerne hører et elevhæfte med teori og opgaver. Underviseren er uddannet af DRF til at undervise i Ryttermærker 2.

Når du har bestået ryttermærke 1 vil du være klar til ryttermærke 2. Her vil du lære endnu mere om de samme emner, samt om etiske regler.

Omkring rideudstyr vil du, udover det du allerede ved, også lære om hestens udstyr såsom sadlen, trensen og dækkenet. Derudover vil du også komme ind på hestens pels, farver, aftegn og knogler. Senere hen vil du også lære, hvor man lægger grime, trense og sadel korrekt på hesten, ligesom du vil få at vide, hvordan man sidder op og ned fra hesten.

Nu er vi så kommet til det nye emne, nemlig etiske regler og hvad betyder det så?
Etiske regler er nogle regler, som er med til at sørge for at vi og andre, behandler vores heste godt. Den første regel går f.eks. ud på at man altid skal sætte hesten først i ridesport. Dvs. at hestens velbefindende går forud for alt andet. Andre regler fokuserer på at hesten er i en god foderstand og at man ikke yder fysisk eller psykisk vold mod hesten. Regelsættet indeholder i alt ti regler, som du kan se her (link etiske regler).

Hvordan siger hesten hej og hvornår vil den ikke nusses, er det næste som underviseren vil lære dig om i ryttermærke 2. Hvordan man passer sin hest, strigler og giver godbidder, er også på programmet.

Undervisningen vil til slut handle om ridning, hvor fokus vil være på, hvordan du sidder på hesten, og hvilke hjælpemidler du kan bruge.

Vi udbyder dette kursus med Zenia Hansen som underviser og det koster 650 kr. at deltage. Der vil til dette kursus være både en skriftlig og en praktisk prøve. Kurset henvender sig til både børn og voksne.

Kursusdagene er planlagt til følgende: 21/11, 28/11, 5/12, 7/12 og prøvedag er 9/12. Alle kursus og prøvedage varer ca. 3 timer og foregår på HIRK kl. 17-20 (undtaget er prøvedagen).

Inden opstart vil i modtage mere information om mødested, tid m.m.

Leje af hesteklipper - hals/gjordleje
For udlevering af hesteklipper - kontakt Mie, Dan el. Susanne
Prøvetime spring
Beskrivelse
Prøvetimer til spring aftales med underviser og betales her.